Behandelingen

behandelingen Puur acupunctuur Liesbet Bynens

De eerste afspraak begint met een energetische diagnosestelling, bestaande uit een uitgebreide vragenlijst en een pols –en tongdiagnose volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Indien de diagnosestelling een onevenwicht aangeeft, wordt er een persoonlijk behandelschema opgesteld, bestaande uit een combinatie van volgende therapieën en technieken, die de basispijlers vormen van de Traditionele Chinese Geneeskunde:

ACUPUNCTUUR

Haarfijne, steriele, flexibele naalden worden geplaatst op specifieke punten op energiebanen, meridianen genoemd. Bij het inbrengen van de naalden, kan u warmte, een tinteling of een zogenaamd ‘elektriciteits gevoel’ gewaarworden. Dit is Chi of energie. Eenmaal de naalden op hun plaats zitten, voelt u ze niet meer. De behandeling gebeurt in twee fasen, waarbij eerst de punten behandeld worden die bereikbaar zijn wanneer u op de rug ligt en vervolgens de punten bereikbaar zijn wanneer u op de buik ligt. De meeste patiënten ervaren een gevoel van relaxatie en doezelen vaak weg of vallen zelfs in slaap.

CHINESE KRUIDEN

Chinese kruiden hebben een rijke traditie en een historiek van meer dan 4000 jaar. Het is een levende kunst en wetenschap die over de eeuwen heen is geëvolueerd en verfijnd. Kruiden worden voorgeschreven op basis van de diagnosestelling zoals hoger beschreven.
Bijwerkingen zijn zeldzaam wanneer de kruiden genomen worden zoals voorgeschreven. Bij sommige syndromen is het aangewezen acupunctuur te ondersteunen met kruiden om het effect te versterken.

GEPERSONALISEERD VOEDINGSADVIES

Voedingsmiddelen zijn meer dan louter de som van analytisch aantoonbare stoffen.
Een evenwichtige voeding volgens de 5 elementen van de Chinese voedingsleer betekent dat men voedingsmiddelen thermisch zo combineert, zodat het energetisch evenwicht van het lichaam bewaard blijft, dan wel hersteld wordt.
Een heel belangrijk gegeven voor onze energetisch ondervoede welvaartsmaatschappij.

MOXIBUTIE

Door middel van het verwarmen met Artemisia Vulgaris (oftewel Holvoet) wordt warmte naar een acupunctuurpunt geleid om zo de energiestroom te bevorderen of het tekort aan energie aan te vullen.

CUPPING

Kopjes gemaakt van plastic worden op de huid van de patiënt aangebracht en vervolgens vacuüm gezogen om stagnatie te verlichten.