Getuigenissen

Prof. Dr. in de Psychologie

Als academicus verkies ik wetenschappelijke onderbouwde behandelingen boven alle andere. Deze wetenschappelijke onderbouwing dient volgens mij te gebeuren binnen de cultuur waarin een behandeling werd opgezet. Een andere aspect dat ik erg belangrijk vind, is een gedegen opleiding. Liesbet Bynens praktiseert acupunctuur binnen de aanpak van de Oosterse geneeswijzen en heeft hiervoor een uitgebreide opleiding genoten. Ik werk sinds jaren succesvol met haar samen. De combinatie van Liesbet haar aanpak en psychologische begeleiding heeft al menig persoon met stressproblemen terug op de been geholpen.

Leen

Via acupunctuur houdt Liesbet mijn gezondheid op peil. Acupunctuur werkt en is absoluut geen hocus pocus. Na iedere behandeling voel ik het resultaat al of niet aangevuld met Chinese kruiden of voedingsadvies. Sinds ik in behandeling ben bij Liesbet heb ik minder aften (hier heb ik al JAREN last van), geneest keelpijn onmiddellijk en geraak ik mijn huidklachten de baas.
Mooi toch!
Nog mooier is Liesbet haar groeiende intuïtieve aanpak, waardoor ik me begrepen voel. En als kers op de taart, kom ik steeds tot rust tijdens een behandeling met acupunctuur.
Dank je wel, Liesbet!

Karolien

Naast haar kennis, gedrevenheid en kunde bij al ‘het naaldenwerk’ gaf Liesbet me als persoon zelf ook energie en kracht. Haar positieve ingesteldheid en nuchterheid werken aanstekelijk, wat ik niet onbelangrijk vind als uitgangspunt voor een goede behandeling.
In het begin stond ik erg kritisch tegenover die acupunctuurbehandeling, maar de goede vorderingen die ik week na week maakte , konden geen ‘toeval’ meer zijn. Ik begon erin te geloven en het resultaat mag er zijn… Ik werd uiteindelijk zwanger na een jarenlange lijdensweg met tal van mislukte zwangerschapspogingen, via IVF! Mijn zwangerschap verliep vlekkeloos en mijn dochter is ondertussen een gezonde, actieve en sterke meid van 7 maanden oud. Ik moest die laatste poging ‘alles op alles’ zetten omdat de dokters mij anders weinig kans gaven op een zwangerschap. Zo kwam ik bij Liesbet terecht. Via acupunctuur kreeg ik terug ruimte en kracht om voor mijn kinderwens te gaan.

Els

Begin 2010 was ik op zoek naar een oplossing om mij terug rustig en ontspannen te voelen. Aangezien ik absoluut niet wou grijpen naar bepaalde medicatie begon ik mijn zoektocht naar iets anders. Wegens de goede resultaten van acupunctuur op mijn hond bij de dierenarts, heb ook ik een afspraak gemaakt voor mezelf.
Na een maand begon ik mij terug rustiger te voelen, het knagende, zenuwachtige gevoel nam af. Ook de angst die ik had rond mijn epilepsie en migraine namen af en stilaan kon ik ’s nachts ook terug goed slapen.
Liesbet heeft bij mij al aandoeningen genezen waar ik via de gangbare huisartsbezoeken niet vanaf geraakte: zware verkoudheid, vastgelopen rug, …
Het prikken van naaldjes wordt vlug een gewoonte en ondertussen kan ik zelfs tijdens mijn sessie goed slapen. Liesbet is een zeer rustig persoon bij wie je je goed voelt en je verhaal kan vertellen, ze heeft steeds een luisterend oor.

Johan

Liesbet is steengoed.
In haar vak is zij geen kei.
Zij is een waar bergmassief.

Josephine

Soms denk ik dat engelen werkelijk bestaan.
In de helende handen van en in de diepgaande gesprekken met mijn acupuncturist, Liesbet Bynens

Katrijn

Na mijn derde whiplash ongeval enkele jaren geleden, kwam ik op aanraden van mijn toenmalige kinesist bij Liesbet Bynens terecht. Ik had heel veel last van hoofdpijn, spierpijnen in nek –en schouders en ik voelde mij uitgeput. Op dat moment geloofde ik niet echt dat acupunctuur zou helpen, maar ik had alles geprobeerd en was ten einde raad.
Enkele behandelingen later had ik niet alleen duidelijk minder pijn, ik voelde mij ook stukken fitter. Ik herleefde helemaal!
Later bleek dat ik ook aan de auto-immuunziekte SLE lijdt. Dankzij de ondersteunende acupunctuurbehandelingen van Liesbet kan ik genieten van een actief leven. Zonder acupunctuur zou mijn leven er heel anders uitzien. Bedankt Liesbet!

Tanja

Aangezien ik regelmatig rugproblemen had, had een vriendin mij aangeraden om accupunctuur te proberen en de gegevens van Liesbet gegeven. Bij de eerste afspraak moest ik een hele lijst van vragen invullen en achteraf werd dit besproken. Zo kon Liesbet mijn behandeling bepalen. Nu zijn we anderhalf jaar later en ik voel me heel wat beter : mijn rugproblemen zijn meer dan onder controle en ik heb veel meer energie. Zelfs voor een simpele verkoudheid of keelontsteking ben ik het levende bewijs dat acupunctuur echt werkt. Je laat je behandelen en vierentwintig uur later merk je er hoegenaamd niets meer van. Overlaatst heb ik heel wat pijnstillers kunnen weggooien omdat ze vervallen waren. Ik heb deze niet meer nodig. Acupunctuur is voor mij een natuurlijke manier om een aandoening te verhelpen dus je hoeft je lichaam niet te vergiftigen met antibiotica en cortisone. Men weet allemaal dat dit niet zo goed is. Graag wil ik erbij vermelden dat het heel wat meer is als een “acunpunctuurbehandeling”. Liesbet kent haar vak, weet veel te vertellen over voeding en levensstijl en luistert naar wat je te vertellen hebt. Als je een dringend medisch probleem hebt kan er altijd heel snel een afspraak vastgelegd worden om je te laten behandelen.
Ik vind het spijtig dat accupunctuur niet zo gekend is want het zou heel wat mensen kunnen helpen vooral als het gaat om bekwame mensen zoals Liesbet Bynens.

Maggie

“Artrose in de nek” zegt de orthopedisch chirurg.
“Enkele cortisonespuitjes zullen je wel van de pijn afhelpen”
Niet dus.
Ook de vaardige handen van mijn kinesitherapeut brengen geen soelaas.
De zeurende pijn in mijn nek/achterhoofd/schouders is ondertussen uitgebreid tot halverwege mijn rug.
Achterom kijken lukt niet meer.
En autorijden is al helemaal niet meer verantwoord want naar links en rechts kijken om een kruispunt over te steken is haast onmogelijk.
Acupunctuur … zou zoiets mij kunnen helpen ?
Baat het niet, dan schaadt het niet ! En van de naaldjes heb ik alvast geen vervelende nevenwerkingen, zoals van de medicijnen in de traditionele geneeskunde !

Via via kom ik terecht bij Liesbet Bynens.
Op de eerste afspraak valt het mij op dat zij royaal de tijd neemt om de vragenlijst die ik moet invullen samen met mij te overlopen. Zij komt tot de vaststelling dat mijn pijn in feite 2 oorzaken heeft : er is inderdaad artrose in de nekwervels, maar de rugpijn komt door een blokkade (slechte bloedtoevoer).
De klachten worden behandeld met naaldjes, en voor de blokkade komt er nog een extra behandeling met cupping. Na 2 sessies met die vacuüm getrokken “yoghurtglaasjes” ben ik van mijn rugpijn verlost. Dat ik er een enkele dagen uitzie als een uit de kluiten gewassen lieveheersbeestje, neem ik er graag bij !
Een paar behandelingen later is ook mijn pijnlijke nek genezen. Ondertussen ben ik anderhalf jaar klachtenvrij.
Al moet ik toegeven dat – ook al zijn er geen klachten – ik met regelmatige tussenpozen een “onderhoudsbeurt” onderga.

Vaak gebeurt het dat tijdens die onderhoudsbeurten ook – andere – mankementen die op dat ogenblik bestaan worden verholpen :

  • Een vervelende prikkelhoest wordt weggewerkt met kruidenpillen
  • Deze zomer wordt een oude achillespeeskwetsuur met één behandeling genezen.
  • Pijnlijke schouders worden geheeld (de ouderdom eist zijn tol …). Door de naar kamfer stinkende pleister verspreid ik dan wel een geur als een wielrenner in de zesdaagse, maar ik ben genezen ! En ’t is dat wat telt!
  • Een hardnekkige verkoudheid verdwijnt dank zij de kruidenpillen. En een paar prikjes meer in mijn lichaam; nog een extraatje op mijn neusbrug en opzij mijn neusvleugels (ik lijk wel een meerval!)

Voor mij is een sessie bij Liesbet iets om naar uit te kijken.

  • Zij is klokvast (je verliest geen tijd met nodeloos wachten)
  • Zij werkt vlot door, maar neemt toch de nodige tijd om je te “voelen” en een praatje met je te slaan
  • Luisteren naar de rustgevende instrumentale oriëntaalse muziek werkt relaxerend
  • En vooral : als ik bij haar buitenkom, dan ben ik daadwerkelijk geholpen!